Dünya peşinde! Teklif yağıyor...
25 Şubat 2019 Pazartesi 16:26Kamışlı'nın 'Benimle yola çıkmak istiyor musunuz? sorusuna 'Tamam' cevabını veren Yılmaz'a akrep yetiştirme tesisi kuruldu. Ardından kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılan, litresi yaklaşık 10 milyon dolarla dünyanın en pahalı sıvılarından olan akrep zehri, 40 melek yatırımcıyı bir araya getirdi.
Yatırımcılar ve KOSGEB'in desteğiyle 20 milyon TL yatırım ile Eskişehir'de ALBILA Serum ve Biyolojik Ürünler AŞ. kuruldu. Şirketin tesislerinde, akreplerin zehri toplanarak anti serum haline getirilerek dünyaya ihraç edilecek. 2019 yılının sonlarında ihraç edilmesi beklenen akrep zehrinin elde edildiği ALBILA'nın heyecan uyandıran fikri, ünlü İngiliz yayını Financial Times'ın sayfalarına taşındı.
Akrep yetiştiriciliği ile ALBILA A.Ş.'nin kurulmasına ön ayak olan Yılmaz, yaşadığı süreci Milliyet'e anlattı: "30 yıl önce okul harçlığımı çıkarmak için akrep tutmaya başladım. Bu tür kara akrep (androctonus crassicauda) kanser, botoks, beyin tümörü gibi hastalıkların ilacında kullanılıyor.
Muhteşem Güzellik İçin 22 Yöntem
10 Yaprak Türü
HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK GÜZELLİKLER
Yemek Hazırlama Sanatı